Toe aan nieuwe software maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je weten welke applicatie het best past bij jouw woningcorporatie en hoe haal je alles uit de software haalt? Begeleiding nodig bij het proces zodat het projectteam zich volledig kan richten op de inhoud? SmartR redt.

Op maat

Nieuwe software aanschaffen doe je niet elke dag. Gelukkig maar, er komt veel bij kijken. SmartR helpt bij de selectie. Door op prijs appels met appels te kunnen vergelijken. Te onderzoeken welke functionaliteiten gewenst zijn en welke software past bij  de toekomstvisie. Of de rol van de softwareleveranciers en de impact van software op het totale applicatielandschap te beoordelen.

Hoe helpt SmartR?

De selectie van software is maatwerk. Maar aan al het maatwerk gaat eenzelfde systematiek vooraf. Het selectietraject kent een aantal fasen:

Scan

Als een röntgenapparaat maken we een scan van proces, systeem en mens. We vragen naar alle wensen. Of het nou gaat om HRM, CRM, DMS of ERP software, apps of een zaaksysteem. Na de uitvraag weten we welke functionaliteiten, integratie, architectuur, ondersteuning gewenst zijn en wat het beschikbare budget is. En zoals een goede dokter betaamt, vragen we niet alleen wat de corporatie nodig heeft, maar stellen we zelf ook een diagnose.

Selectiewijze

Op basis van de scan bepalen we samen de selectiewijze. Een proces met wensen en eisen maar ook maar ook een best value procerement traject of een combinatie behoren tot de mogelijkheden. We stellen zorgvuldig maar snel een plan van aanpak op.

Selectietraject

Tijdens de laatste fase voeren we het selectieproces uit. Van informatie-uitvraag tot het organiseren van demosessies. En van afstemming met opdrachtgever tot het faciliteren van een proof of concept.

Meer weten over onze aanpak?

Meer gerelateerde kennisgebieden

Datagedreven organisatie

Een succesvolle transitie naar een data gedreven organisatie. SmartR heeft een aanpak ontwikkeld die gericht is op de adoptie van het werken met stuurinformatie. Laat SmartR helpen.

Lees meer

ICT strategie

Hoe verander je projectenkalenders / projectenportfolio’s van eindeloos doorgeschoven wensenlijstjes naar daadwerkelijk uitgevoerde acties? Hoe zorg je er voor dat je ICT-strategie wel tot uitvoering wordt gebracht? En wat als je nog geen ICT-strategie hebt maar wel weet dat ‘jumpin’ to solutions’ leidt tot een versnipperd ICT-landschap? SmartR weet meer.

Lees meer

Digitalisering

Papieren formulieren, notities tijdens een klantbezoek: je kunt het allemaal digitaliseren. Maar hoe zorg je er voordat het proces niet alleen geautomatiseerd is, maar ook slimmer wordt? SmartR helpt. Met prioriteren, faseren en realiseren.

Lees meer
© 2024 SmartR | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline