Goede software aanschaffen is één. Maar daar alles uit weten te halen is twee. Software is pas effectief als adoptie plaatsvindt. Hoe zorg je er voor dat gebruikers alle mogelijkheden uitnutten van het ERP, de MJOB of van apps? Laat SmartR helpen.

De winst van adoptie

Natuurlijk, goede software is heel belangrijk. Maar als gebruikers de software te weinig ondersteunend vinden of links laten liggen omdat ze niet voldoende bekwaam zijn in het besturen ervan, heb je niet het voordeel dat je zou willen. Zonde van de software en zonde voor de organisatie.

De impact van nieuwe software en processen is groot voor medewerkers en de organisatie en matcht niet altijd met de huidige cultuur.  Het vraagt nogal wat. Gras groeit niet harder door er aan te trekken. Als we een flinke tijd op de bagagedrager moeten zitten totdat medewerkers helemaal senang zijn met het nieuwe pakket, dan doen we dat.

Hoe helpt SmartR?

Adoptie gaat evenzeer over techniek als over emoties. In ons stappenplan is voor beide veel aandacht.

Voorbereiding

We schrijven een projectplan, tuigen een projectorganisatie op en maken de systemen en nieuwe applicaties technisch gereed.

Proefconversie

Vaak is een conversie van data nodig, van de huidige applicatie naar de nieuwe. Juist aan het begin van het traject doen we al een conversie. Dat is de beste testcase voor de latere definitieve conversie, zo leerde onze ervaring.

Inrichting

We richten de nieuwe software in en configureren. Klinkt simpel, maar is best een klusje.

Presentatie

Inrichting klaar? Presenteren maar. In de hoop veel feedback te ontvangen.

Bijstelling

Met de ontvangen feedback scherpen we de inrichting aan.

Trainen en testen

Tijd om de gebruikers te trainen en de software te testen. Liefst met creatieve werkvormen. Plezier draagt bij aan beleving en adoptie.

Definitieve conversie

We converteren de data uit de oude systemen naar de nieuwe software. En dan is het een kwestie van testen. Heel veel testen.

Livegang

Feest! Na test en acceptatie neemt de corporatie de nieuwe software in gebruik. Na het feestje is vaak nog nazorg nodig. Die verlenen we van harte. Is de nieuwe software onderdeel geworden van een adequate beheerorganisatie? SmartR ondersteunt hier graag bij. Van advies tot volledige ontzorging.

Meer weten over onze aanpak?

Meer gerelateerde kennisgebieden

  • Advies
  • Beheer
  • Implementatie
  • Selectie
  • Strategie

Functioneel en ICT-beheer

Onderbezetting op de ICT-afdeling? Wordt uw beheer kwetsbaar? Een aanvullende impuls nodig? SmartR helpt.

Lees meer

Selectie software

Toe aan nieuwe software maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je weten welke applicatie het best past bij jouw woningcorporatie en hoe haal je alles uit de software haalt? Begeleiding nodig bij het proces zodat het projectteam zich volledig kan richten op de inhoud? SmartR redt.

Lees meer

ICT strategie

Hoe verander je projectenkalenders / projectenportfolio’s van eindeloos doorgeschoven wensenlijstjes naar daadwerkelijk uitgevoerde acties? Hoe zorg je er voor dat je ICT-strategie wel tot uitvoering wordt gebracht? En wat als je nog geen ICT-strategie hebt maar wel weet dat ‘jumpin’ to solutions’ leidt tot een versnipperd ICT-landschap? SmartR weet meer.

Lees meer
© 2022 SmartR | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline