Papieren formulieren, notities tijdens een klantbezoek:  je kunt het allemaal digitaliseren. Maar hoe zorg je er voor dat het proces niet alleen geautomatiseerd is, maar ook slimmer wordt? SmartR helpt. Met prioriteren, faseren en realiseren.

Digitaliseren doe je hard en zacht

Digitalisering is een middel om processen slimmer te organiseren. Gebruikers enthousiast krijgen hoort daarbij en is meer dan alleen draagvlak creëren. We focussen op zowel de harde component van digitalisering (systeem, software en proces) als op de zachte component (mens en organisatie). Want:

E = K x A  .  De Effectiviteit van de oplossing is gelijk aan de Kwaliteit van de oplossing vermenigvuldigd met de Adoptie ervan.

Hoe helpt SmartR?

De begeleiding van een digitaliseringsproces ziet er als volgt uit:

Analyse

We onderzoeken wat de wensen zijn en wat nodig is om die wensen te realiseren. We doen een startscan, vooropname, of hoe je het ook noemen wil.

Einde voor ogen

We geven voorbeelden van oplossingen van andere corporaties, prikkelen met onalledaagse werksessies en spiegelen. Zodat we samen kunnen definiëren hoe het eindresultaat er uit moet komen te zien.

Advies

We stippelen de route uit die nodig is van om van nu naar het einde te komen.

Realisatie

Samen komen we tot een slimmer georganiseerd proces.

Meer weten over onze aanpak?

Meer gerelateerde kennisgebieden

ICT strategie

Hoe verander je projectenkalenders / projectenportfolio’s van eindeloos doorgeschoven wensenlijstjes naar daadwerkelijk uitgevoerde acties? Hoe zorg je er voor dat je ICT-strategie wel tot uitvoering wordt gebracht? En wat als je nog geen ICT-strategie hebt maar wel weet dat ‘jumpin’ to solutions’ leidt tot een versnipperd ICT-landschap? SmartR weet meer.

Lees meer

Datagedreven organisatie

Een succesvolle transitie naar een data gedreven organisatie. SmartR heeft een aanpak ontwikkeld die gericht is op de adoptie van het werken met stuurinformatie. Laat SmartR helpen.

Lees meer

Selectie software

Toe aan nieuwe software maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je weten welke applicatie het best past bij jouw woningcorporatie en hoe haal je alles uit de software haalt? Begeleiding nodig bij het proces zodat het projectteam zich volledig kan richten op de inhoud? SmartR redt.

Lees meer
© 2024 SmartR | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline