Een succesvolle transitie naar een data gedreven organisatie. SmartR heeft een aanpak ontwikkeld die gericht is op de adoptie van het werken met stuurinformatie. Laat SmartR helpen.

De Valkuil

Meestal begint het met de aanschaf van een tool of het selecteren van een passende leverancier/partner. Dit is een essentiële stap. De tool presenteert namelijk de data die in jouw organisatie aanwezig is in overzichtelijke grafieken of diagrammen. Met dit inzicht ontstaan ook al gauw de eerste vragen en twijfels. Is dit inzicht wel juist? Klopt de data wel?

Vanuit die nieuwe inzichten en nieuwsgierigheid ontstaat veelal de verleiding razendsnel nieuwe BI-initiatieven op te starten in de organisatie. Echter, als er bijvoorbeeld niet is gewerkt aan analysekracht bij de gebruikers, er geen procesaanpassingen worden gedaan voor datanauwkeurigheid of geen aandacht is voor een organisatie waarin op data gestuurd mag worden, zal BI geen concreet resultaat opleveren. Onderzoek wees zelfs uit dat veel organisaties verlies lijden door een slechte implementatie van de informatiestructuur en toepassing ervan.

Waar geloven wij in

Het succes van de transitie naar een data gedreven organisatie is afhankelijk van de integraliteit van doelstellingen en acties die worden genomen. Dat zorgt voor adoptie en inbedding. Als je de ontwikkeling per kritisch bedrijfsonderdeel inzichtelijk maakt, kan je effectief sturen op die doelstellingen. Op deze manier vergroot je de kans aanzienlijk dat jullie transitie succesvol verloopt en je met trots een data gedreven organisatie bent. Deze verwevenheid hebben wij georganiseerd in een aanpak waarin het RIO-model © centraal staat.

De transitie naar een data gedreven organisatie vindt niet van de ene op de andere dag plaats. De grootste meerwaarde van data gedreven organiseren zit in het creëren van inzicht (BI) voor analyse, het onderbouwen van keuzes en kunnen sturen op gevalideerde gegevens. Dat vraagt naast goede tooling vooral ook een goede BI-organisatie en de juiste mindset van jouw medewerkers.

Met meer weten over onze aanpak? Wij lichten die graag toe en vernemen graag jouw ambities op gebied van een data gedreven organisatie.

Hoe helpt SmartR?

Adoptie gaat evenzeer over techniek als over emoties. In ons stappenplan is voor beide veel aandacht.

Analyse

We starten met een analyse van de organisatie op het RIO-model ©.

Nulmeting

Uit deze scan (‘nulmeting’) blijkt het volwassenheidsniveau op alle dimensies die belangrijk zijn om te kunnen groeien. Met deze scan wordt de groeipotentie in één klap zichtbaar.

Inrichting

Vervolgens zal per dimensie een noodzakelijk/wenselijk volwassenheidsniveau worden bepaald.

Integraal plan

Op basis van dit inzicht stellen we een integraal plan op die de route bepaald hoe we jouw organisatie transformeren naar een data gedreven organisatie. Deze route beschrijft per dimensie de beste volgende stap en hoe we deze gaan bereiken.

Implementatie

We helpen jou die transformatie te realiseren door mee te denken en mee te doen.

Meer weten over onze aanpak?

Meer gerelateerde kennisgebieden

  • Advies
  • Beheer
  • Implementatie
  • Selectie
  • Strategie

Functioneel en ICT-beheer

Onderbezetting op de ICT-afdeling? Wordt uw beheer kwetsbaar? Een aanvullende impuls nodig? SmartR helpt.

Lees meer

Selectie software

Toe aan nieuwe software maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je weten welke applicatie het best past bij jouw woningcorporatie en hoe haal je alles uit de software haalt? Begeleiding nodig bij het proces zodat het projectteam zich volledig kan richten op de inhoud? SmartR redt.

Lees meer

ICT strategie

Hoe verander je projectenkalenders / projectenportfolio’s van eindeloos doorgeschoven wensenlijstjes naar daadwerkelijk uitgevoerde acties? Hoe zorg je er voor dat je ICT-strategie wel tot uitvoering wordt gebracht? En wat als je nog geen ICT-strategie hebt maar wel weet dat ‘jumpin’ to solutions’ leidt tot een versnipperd ICT-landschap? SmartR weet meer.

Lees meer
© 2024 SmartR | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline