De woningcorporatie anno nu krijgt veel voor haar kiezen. Het vraagt om een wijziging van koers, bedrijfsvoering, verantwoording en mindset. Misschien niet allemaal tegelijk maar afstel is in ieder geval geen optie meer. Kortom, dat er iets moet veranderen is duidelijk. Maar het woord ‘veranderen’ legt echter veel nadruk op de huidige situatie en roept in veel gevallen weerstand op.

Daarom spreken wij liever over transformeren. Nieuwe ambitieuze doelen stellen en daar samen naar toewerken. Op deze manier diskwalificeer je het huidige niet (je stelt louter een nieuwe ambitie) en medewerkers worden uitgedaagd bij te dragen aan de nieuwe ambitie.

Veranderen ‘moet’, transformeren ‘daagt uit’.

Ambitie

Durf als organisatie ambitieuze doelen te stellen. We lezen vaak dezelfde doelen. We stellen de de klant centraal en gaan terug naar de kern. Begrijp ons niet verkeerd, het zijn mooie en waardevolle doelen, maar geen pakkende uitdagingen. Waarom niet een ambitieuze doelstelling als het verlagen van de huren in 2018?

Dit is een doel waar je niet omheen kunt en straalt overtuiging uit. En zeg nou eerlijk, daar wil toch iedereen zijn steentje aan bijdragen?

Lef

Deze aanpak vraagt om lef. Lef om uw medewerkers uit te dagen (en niet te sturen) de nieuwe doelen/ambitie te bereiken. Om de vrijheid te bieden, om de (onzichtbare) potentie de ruimte te geven. Ook moet de lef er zijn om dappere en rigoureuze keuzes te maken, alles dienend aan het grote doel en de uitdagende ambitie.

Resultaat

Wees daadkrachtig! Zorg dat het vertrekpunt goed in kaart is gebracht, zodat de realisatie van de doelen continu kunnen worden gemonitord. Beslis- en daadkracht creëren flow en overtuiging. Zolang het resultaat centraal staat.

Toekomstrobuust

Laat uw organisatie geen ééndagsvlinder zijn want in dit dynamische speelveld wilt u als organisatie floreren en de regie houden. U kunt dit borgen in processen en systemen, maar vergeet vooral de mens en organisatie niet.

Toekomstrobuust noemen wij dat. Goed verankerd, een organisatie waar kwaliteit, kennis en efficiency van de dienstverlening is geborgd, maar die ook blijvend kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen! Adaptief en schaalbaar!

Rico Leemreijze

Bekijk onze laatste berichten

Erica en Janta, van harte welkom!

Het heeft even geduurd, maar ook de andere winnaar van de SmartR Kennisquiz op CorporatiePlein 2023 heeft de Smarties Automaat in ontvangst mogen nemen. De automaat staat er prachtig bij. ✨ Heel veel plezier en bedankt voor de fijne ontvangst Hofmeier!
Lees meer

Erica en Janta, van harte welkom!

Het is weer de eerste van de maand… Reden voor een feestje, want Erica Leferink en Janta Visser zijn vandaag bij ons begonnen! Zij zullen uiteraard nog voorgesteld worden, maar SmartR heet hen alvast van harte welkom en uiteraard veel succes in hun nieuwe functie 🤗
Lees meer

Bedrijfsprocessen efficiënter dan ooit

Bij SmartR implementeerden we onlangs AFAS Software, waardoor onze bedrijfsprocessen efficiënter dan ooit zijn! 🚀 Met uitgebreide CRM-dossiers verbeteren we klantrelaties en automatiseren we financiële processen voor meer strategische focus. Daarbij realiseren we een efficiënte HR- en salarisadministratie en behouden we volledige controle over projecten van voor- tot nacalculatie. Het standaardiseren en automatiseren van de bedrijfsprocessen […]
Lees meer

De eerste personeelsbijeenkomst van het jaar

De eerste personeelsbijeenkomst van het jaar! Kennisdelen en verbinden doen we niet alleen extern, maar ook intern. Maandelijks komt ons team samen om te delen wat ons bezighoudt en inspireren wij elkaar. Daarnaast is het ook een moment van elkaar weer zien, want de meeste collega’s werken op locaties.
Lees meer

Welkom Agnes!

Wegens aanhoudende groei verwelkomende SmartR onlangs een nieuw teamlid: meet Agnes 👋 Met haar bijna 25 (!) jaar aan ervaring in het corporatievak, maakt zij graag de digitaliseringsslag bij onze klanten. Ze neemt je hierover even kort mee. ⬇️ Op dit moment ontfermt Agnes zich als Functioneel Beheerder over het IT-landschap van Dudok Wonen en IJsseldal Wonen. Applicatiebeheer, […]
Lees meer

Onvergetelijk ski-uitje

Successen moet je vieren! 2023 was ons beste jaar ooit! We hebben nog nooit zoveel corporaties in één jaar mogen ondersteunen bij het verbeteren, vernieuwen en transformeren van (een deel) van de organisatie. Daar kwam nog eens bovenop dat uit het klanttevredenheidsonderzoek dit gemiddeld gewaardeerd werd met een 8,2 en een NPS score van +23. […]
Lees meer

Bekijk alle nieuws & blogs

© 2024 SmartR | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline