Een verwerkingsregister voor de AVG-maatregelen realiseren. Een nieuw CRM-systeem selecteren. Een multichannel klantportaal realiseren, implementeren en beheren. De to-do-list van Woningstichting Tubbergen was lang. Toch wisten ze met 10 FTE binnen drie jaar alles te realiseren… Hoe? Dat lees je in dit artikel.

 

Werken bij een kleinere corporatie is uitdagend en dynamisch. Collega’s zijn betrokken duizendpoten. Dat weet Bjorn Oerbekke, Hoofd Wonen bij Woningstichting Tubbergen, als geen ander. “Vandaag kijk ik bijvoorbeeld naar onze vastgoedportefeuille. Waar willen wij meer of andere huisvesting aanbieden? Of waar moeten wij juist krimpen? Wij hebben daar geen specialisten voor in huis. Dat geldt ook voor ons automatiseringstraject trouwens.”

 

Succesvol transformeren

Toch hoeft dat het succes binnen een corporatie niet in de weg te zitten. “Door goed te weten wat je wilt, kun je ook gericht ondersteuning kiezen op specialisaties die nodig zijn maar wij niet in huis hebben. Zowel projectmatig als dagelijks ontvangen wij ondersteuning van SmartR,” stelt Bjorn.

Op dit moment voert Woningstichting Tubbergen bijvoorbeeld een AVG-scan uit. Bjorn: “We worden getraind door SmartR om rapportages uit Viewpoint te halen op basis van herijkte KPI’s. Hoeveel opzeggingen zijn er? Wat is de huurstand en achterstand? En hoeveel reacties krijgen we gemiddeld op woningen? Met die resultaten voor ogen maken we weer een verbeterslag.” Allemaal taken die je verwacht van een Privacy Officer of data deskundige maar die bij Woningstichting Tubbergen worden verricht door SmartR Business Consultants.

 

SmartR beheer en consultancy

Zo draait SmartR consultant Tristan één dag per week mee als volwaardige collega binnen Woningstichting Tubbergen. Naast het functioneel beheer van de verschillende softwareapplicaties en systemen lopen jaarprogramma’s met verschillende projecten waarin SmartR in verschillende rollen ondersteuning biedt.

Want, meent Bjorn: “Wij moeten ons focussen op onze kerntaak: een prettige woon- en leefomgeving voor onze huurders en hoge klanttevredenheid. Ik vind ICT niet onze kerntaak. Daar gaat gewoon te veel tijd in zitten voor ons.”

 

24/7 online dienstverlening

Toch blijft ICT een onmisbaar onderdeel van elke corporatie.  “Automatisering was in 2017 nieuw voor ons, in die zin dat wij automatisering zijn gaan zien als een strategisch instrument voor het borgen van bijvoorbeeld werkprocessen en dienstverlening. Dus daar hadden we ondersteuning bij nodig. Klanten gaven destijds ook aan dat er ruimte voor verbetering was in onze bereikbaarheid en (digitale) dienstverlening. We zijn immers een kleine club en ons kantoor is niet 24/7 bereikbaar.”

In nauwe samenwerking met SmartR zijn eerst onze interne processen herschreven en van werkstromen naar zaakgericht werken overgezet t.g.v. efficiency en gebruiksgemak. Vervolgens is er een online klantportaal gerealiseerd, de klant-kant van de interne zaak. “Sinds januari 2021 zijn we live! Dus huurders kunnen vanuit huis 24 uur per dag via een telefoon, tablet of pc-verzoeken indienen en status inzien. Van inschrijving tot huuropzegging en van huurbetaling tot reparatieverzoek. Meer regie voor de huurder en minder tijdsverlies voor ons team,” concludeert Bjorn.

 

Onze werkwijze, onze software

“Ik ben erg trots dat wij binnen zo’n korte periode onze dienstverlening zo hebben doorontwikkeld,” vertelt Bjorn verder. “Wij wilden slimmer werken op een manier die aansluit bij onze werkwijze en service. Maatwerk in plaats van standaardisatie. Dat is ook de reden dat we al vier jaar met SmartR samenwerken. SmartR weet precies wat de mogelijkheden zijn in softwaresystemen en put uit jarenlange ervaring en best-pratices van andere corporaties. Voor elk primair proces hebben wij gewoon onze eigen keuzes kunnen maken.”

Kortom, juist als kleine corporatie kun je in korte tijd grote stappen zetten. Soms is er enkel wat ondersteuning nodig. “De SmartR consultants gaven ons nieuwe energie als het even tegenzat. De SmartR medewerkers voelen gewoon als collega’s. Niet als consultants die je inhuurt.”

 

Eens sparren over jullie ambities op het gebied van digitalisering en informatisering? Neem vrijblijvend contact op met Jurgen. Hij denkt graag (online) met je mee.

 

Bekijk onze laatste berichten

CorporatiePlein 2023

Binnenkort is het weer zo ver: CorporatiePlein 2023! Uiteraard is weer een aantal van onze collega’s aanwezig, dit keer op standnummer 40. En, zoals je van ons bent gewend, doen wij het altijd nét even anders en leuker. Daarom is dit jaar onze quizmaster @Rico opnieuw aanwezig. 🎩 Inclusief zijn beruchte blauwe hoedje, dus we […]
Lees meer

Gastspreker bekend!

Een aantal van jullie raadde de locatie voor de Platformexpeditie van 31 oktober a.s.: het Go Ahead Eagles stadion. ⚽️ Met deze must see als locatie, kan een inspirerende spreker natuurlijk niet ontbreken tijdens onze reis naar één centraal platform voor alle reparatieverzoeken. Marco Derksen zal op 31 oktober a.s. bij deze volgende stap aanwezig […]
Lees meer

SmartR take-over door Edwin Evers

SmartR take-over door Edwin Evers 😎 Afgelopen zaterdag zong een aantal van onze collega’s met partners de grootste hits mee op Festival Strand Utrecht. Een enkele pittige regenbui liet ons niet uit het veld slaan om er een zeer gezellige dag van te maken. De goede sfeer zat er ook in dankzij leuke artiesten en […]
Lees meer

SmartR Summercourse

SmartR Summercourse ☀️ Stilzitten? No way! Onlangs reisde Team SmartR af naar Marriot Hotel The Den in Den Bosch voor een stevige dosis kennisdeling en de onvermijdelijke teambuilding. Bregje Spijkerman nam ons gedurende 2 dagen mee op een inspirerende reis langs de ins en outs van persoonlijke en schriftelijke communicatie. Een stadswandeling door het middeleeuwse stadshart van Den […]
Lees meer

Save the date!

De platformexpeditie continues! 👀 𝗦𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗲 en bundel samen met andere corporaties en onderhoudspartijen ideeën tot een concrete realisatie voor één platform(samenwerking) op het gebied van reparatie onderhoud. 💡 Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?! Nu, na een marktverkenning komen we weer terug met een concrete vervolgstap. We bouwen verder aan efficiënte processen en vergemakkelijking voor alle gebruikers. Hier wil […]
Lees meer

Slimmer samenwerken ‘tussen de giraffen’

Een geslaagde kennismaking ‘tussen de giraffen’! 🦒 SmartR begeleidt Volkshuisvesting Arnhem bij het slimmer samenwerken in dagelijks onderhoud en het verduurzamen van monumentale wooneenheden. Als startsein van deze duurzame samenwerking leerden alle betrokkenen elkaar kennen in de inspirerende omgeving van Koninklijke Burgers’​ Zoo & Safari Meeting Centre! Volkshuisvesting Arnhem selecteerde, onder begeleiding van SmartR, een aantal partners om slimmer […]
Lees meer

Bekijk alle nieuws & blogs

© 2023 SmartR | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline